3. společné jednání FV a GR SOSaD

     Další pravidelné společné jednání FV a GR se konalo 8. 3. 2018. Jednání FV SŽDC se zúčastnil ředitel personálního odboru SŽDC, Ing. Pavel Koucký a  Bc. Jiří Svoboda, MBA – pověřený ředitel SŽDC, s. o. Ten se představil a upozornil, že správní rada bude 22. 3. řešit personální složení vedení SŽDC. Dále se pak vyjádřil ke svým zkušenostem s médii, kdy je sice „pověřen“ teprve několik dní, poskytl rozhovor deníku MF Dnes, který ovšem nekoresponduje s tím, co řekl a naopak plně si stojí za tím, co bylo zveřejněno v Parlamentních listech.

     V nejbližším období je na pořadu organizační změna platná k 1. 4., kterou je sloučení SON a OŘ. SŽDC je před stavební sezónou dofinancována do limitu 2017 včetně mezd již v březnu, což nebývalo zvykem. Jedná se zástupci Evropské investiční banky o zaúvěrování různých významných stavebních činností, především pak koridorových. Pokud to dopadne, budou na 5 let zajištěny zdroje na projekty, které budou řešeny na dopravní konferenci v Pardubicích za účasti premiéra.

     Ing. Koucký informoval o důležitosti únorové uzávěrky, která bude dle PKS  východiskem pro rozpočtování mezd a ost. os. nákladů, což bude řešeno správní radou 22. 3. Na tomto jednání bude jmenován ředitel SŽDC a bude se schvalovat byznys plán. Další informací bylo zprovoznění serveru CDP Praha, který umožní od 1. 4. přístup do STKR zvenku i garantům akcí z osobního PC.

     FV ČD se zabýval žádost o výjimečné přiznání jízdních výhod a probíhajícímu výběrovému řízení dopravní obslužnosti v jihomoravském kraji. Dalším bodem jednání byl vládní návrh, kdy od 10. 6. má vstoupit v platnost 75% sleva pro studenty a důchodce nad 65 let. Toto opatření může mít dopad na zaměstnanost, především pokladních. Je třeba již nyní tlačit na ČD ke změně vyhodnocování tržeb.

 

Zpracoval: J. Skopový

Příspěvek byl publikován v rubrice Komentáře. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.